Kundalini Yoga

Kundalini Yoga er yoga for krop, sind og sjæl

Læs mere her om torsdagsyoga efterår 2019

Jeg har dyrket yoga næsten dagligt siden jeg blev akut sygemeldt med ondt i ryggen i 2001. Faktisk har jeg altid været yoga-fan, men det var først da min ryg sagde fra, at jeg startede en seriøs, daglig yogapraksis. En veninde var i gang med en yogauddannelse og gav mig et super godt rygprogram, som hjalp mig op igen. Jeg blev fuldstændig afhængig af min daglige tid på måtten, som bestod af 20-30 minutters ryg-yoga med afspænding, og for det meste snuppede jeg også guidet meditation.

Yoga og meditation blev min primære krop-sind-sjæl selvkærligheds praksis.

Yogaøvelserne hjalp mig til at undgå at mine rygproblemer kom igen, og jeg kunne altid nå at lave mit lille yogaprogram. Men efterhånden havde jeg også lyst til at komme lidt dybere, blive mere smidig, lære mere om yoga – og i mellemtiden var yoga ved at blive mainstream. Jeg tog nogle yogaklasser rundt omkring, men jeg fandt ikke rigtig en form, som talte til mig.

Mit møde med Kundalini Yoga

I sommeren 2017 var jeg i England på et retreat hos Rebecca Campbell, hvor der var noget Kundalini Yoga om morgenen for dem, som havde lyst. Efter første øvelse vidste jeg, at jeg havde fundet min nye yogaform. Jeg kunne bare mærke det, helt ind i hjerte og sjæl.  Tilbage i Aarhus googlede jeg straks Kundalini Yoga og fandt en enkelt kvinde i Aarhus, som tilbød klasser. Det var slut juni, og hun holdt sommerferie hele juli – så jeg måtte vente lidt endnu. Så tændt var jeg, at den måned føltes lang……

Siden da har Kundalini Yoga været “min” yoga. Jeg kom i gang gennem online kundalini yoga, fysiske kundalini yoga klasser og en yogaweekend på Sostrup Slot med Pernille Dybro. Jeg fik også en masse erfaring med både teori og praksis og en bunke super brugbare yogavideoer og teori på et online forløb over tre måneder hos Soul-Fitness.dk.

Nu er det jo sådan med mig, at jeg har samlet på alternative og spirituelle uddannelser siden jeg var i 20’erne. Der var bare en drøm i samme afdeling, som jeg endnu ikke havde virkeliggjort. Yogalærer-drømmen.

Hvorfor lige Kundalini Yoga?

Det var den yogaform, som føles rigtig for mig. Uden tvivl. Det er den korte forklaring.

Kundalini Yoga kaldes Yoga of Awareness – bevidsthedens yoga.

Nu hvor jeg har været i gang i over 2 år og har udvidet min daglige kundalini yoga praksis til mellem 1 og 1 1/2 time daglig kan jeg virkelig  mærke, hvad det gør for både krop og sind.

Kundalini Yoga som undervist af Yogi Bhajan er en aktiv yogaform. Der er mange forskellige yogasæt at vælge imellem, og mange af dem sætter godt gang i blodomløb, muskler og åndedræt. Kroppen bliver aktiveret på en lækker, balanceret og energigivende måde. Det er en af de skønne ting, og nu føler jeg virkelig, at der er noget der rykker sig, jeg har mere energi, mere velvære og er i bedre form. Det er i sig selv rigtig skønt, og jeg er jo ikke helt ung længere, hvilket gør det endnu mere fedt at yogaen er så fysisk.

På dage hvor jeg har brug for at være mere blid og yin vælger jeg bare et yogasæt med rolige og blide øvelser.

Ud over yogaøvelserne bruger vi i kundalini yoga masser af mantras. Her skulle jeg lige ud over en grænse, lære at bruge stemmen, og det er virkelig lækkert og de skønne mantras virker ind i krop, energi og sind med en helt særlig magi. Du kommer i kontakt med dit indre, din sjæl, din indre virkelighed. Du kommer ud af hovedet, ind i kroppen, ind i her-og-nu og derfra løftes din energi og du får det bare godt.

Jeg har ikke ondt i ryggen længere. Overhovedet. Min energi er stabil, jeg har bedre jordforbindelse, mærker en indre ro og tryghed, som er ekstremt værdifuld. Jeg er mere accepterende, har større tålmodighed overfor livets udfordringer og kan være iblandt andre mennesker uden at miste mig selv og blive træt og drænet. Selv om jeg er super introvert. For mig er Kundalini Yoga den bedste gave, jeg kan give til mig selv hver eneste dag.

Kundalini Yoga instruktør

Kundalini Yoga har bidt sig så meget fast i min daglige praksis og i min sjæl, at jeg har valgt at videreformidle denne yogaform via yogahold og workshops.

Jeg har pt (september 2019) bestået den praktiske eksamen som Kundalini Yoga instruktør og mit første kundalini yoga forløb kører i efteråret 2019 her hos Joyful Living.

Jeg er færdiguddannet Kundalini Yoga instruktør i januar 2020.

Tilmeld dig torsdags yoga 17-18.30 via Facebook eventet eller via SMS til 41432001

Læs mere her om torsdagsyoga efterår 2019