Kundalini Yoga

Kundalini Yoga er yoga for krop, sind og sjæl.

Jeg har dyrket yoga næsten dagligt siden jeg blev akut sygemeldt med ondt i ryggen i 2001. Faktisk har jeg altid været yoga-fan, men det var først da min ryg sagde fra, at jeg startede en seriøs, daglig yogapraksis. En veninde var i gang med en yogauddannelse og gav mig et super godt rygprogram, som hjalp mig op igen. Jeg blev fuldstændig afhængig af min daglige tid på måtten, som bestod af 20-30 minutters ryg-yoga med afspænding, og for det meste snuppede jeg også guidet meditation.

Yoga og meditation blev min primære krop-sind-sjæl selvkærligheds praksis.

Yogaøvelserne hjalp mig til at undgå at mine rygproblemer kom igen, og jeg kunne altid nå at lave mit lille yogaprogram. Men efterhånden havde jeg også lyst til at komme lidt dybere, blive mere smidig, lære mere om yoga – og i mellemtiden var yoga ved at blive mainstream. Jeg tog nogle yogaklasser rundt omkring, men jeg fandt ikke rigtig en form, som talte til mig.

Mit møde med Kundalini Yoga

I sommeren 2017 var jeg i England på et retreat hos Rebecca Campbell, hvor der var noget Kundalini Yoga om morgenen for dem, som havde lyst. Efter første øvelse vidste jeg, at jeg havde fundet min nye yogaform. Jeg kunne bare mærke det, helt ind i hjerte og sjæl.  Tilbage i Aarhus googlede jeg straks Kundalini Yoga og fandt en enkelt kvinde i Aarhus, som tilbød klasser. Det var slut juni, og hun holdt sommerferie hele juli – så jeg måtte vente lidt endnu. Så tændt var jeg, at den måned føltes lang……

Siden da har Kundalini Yoga været “min” yoga. Jeg hoppede ud på det dybe vand gennem online kundalini yoga,, fysiske kundaliniyoga klasser, en yogaweekend på Sostrup Slot med Dybro Yoga og fik også en masse erfaring med både teori og praksis på et online forløb over tre måneder hos Soul-Fitness.dk.

Nu er det jo sådan med mig, at jeg har samlet på alternative og spirituelle uddannelser siden jeg var i 20’erne. Der var bare en drøm i samme afdeling, som jeg endnu ikke havde virkeliggjort. Yogalærer-drømmen.

Hvorfor lige Kundalini Yoga?

Det var den yogaform, som føles rigtig for mig. Uden tvivl. Det er den korte forklaring.

Nu hvor jeg har været i gang i over 1 1/2 år og har udvidet min daglige kundaliniyogapraksis til mellem 1 og 1 1/2 time daglig kan jeg virkelig  mærke, hvad det gør.

Kundaliniyoga efter Yogi Bhajan er en aktiv yogaform. Der er mange forskellige yogaset at vælge imellem, og mange af dem sætter godt gang i blodomløb, muskler og åndedræt. Kroppen bliver aktiveret på en lækker, balanceret og energigivende måde. Det er en af de skønne ting, og nu føler jeg virkelig, at der er noget der rykker sig, jeg har mere energi, mere velvære og er i bedre form. Det er i sig selv rigtig skønt, og jeg er jo ikke helt ung længere, hvilket gør det endnu mere fedt at yogaen er så fysisk.

På dage hvor jeg har brug for at være mere blid og yin vælger jeg bare et yogaset med rolige og blide øvelser.

Ud over yogaøvelserne bruger vi i kundaliniyoga masser af mantras. Her skulle jeg lige ud over en grænse, lære at bruge stemmen, og det er virkelig lækkert og de skønne mantras virker ind i krop, energi og sind med en helt særlig magi. Du kommer i kontakt med dit indre, din sjæl, din indre virkelighed. Du kommer ud af hovedet, ind i kroppen, ind i her-og-nu og derfra løftes din energi og du får det bare godt.

Jeg har ikke ondt i ryggen længere. Overhovedet. Min energi er stabil, jeg har bedre jordforbindelse, mærker en indre ro og tryghed, som er ekstremt værdifuld. Jeg er mere accepterende, har større tålmodighed overfor livets udfordringer og kan være iblandt andre mennesker uden at miste mig selv og blive træt og drænet. Selv om jeg er super introvert. For mig er Kundalini Yoga den bedste gave, jeg kan give til mig selv hver eneste dag.

Drømmen bliver til virkelighed – jeg bliver yogalærer

Jeg har altid ønsket mig at blive yogalærer. Kan huske hvordan jeg tænkte “det var da en genial uddannelse at tage” da min veninde Lone Bay blev yogalærer i 2001 (Det var Lone som gav mig rygprogrammet).

Nu er min yogalærer tid kommet. Jeg er (forår 2019) i fuld gang med Den Nye Kundaliniuddannelse hos Pernille Angad Kaur i Hjørring, og det er SÅ GODT! Vi har eksamen i november 2019, og jeg glæder mig SÅ MEGET til at starte kundaliniyoga hold op her hos Joyful Living.

Hold øje på Facebook og/eller tilmeld dig mit nyhedsbrev for at få nyt om workshops og events.